Veelgestelde vragen

Bij Electroneumkopen kunt u direct digitale valuta kopen met de door u vertrouwde betaalmethodes. 

Electroneumkopen beheert uw tegoeden grotendeels in zogenaamde ”Cold Wallets” en beveiligt uw account met Twee-Factor authenticatie, veiligheidsmeldingen en email bevestigingen.

Bij Electroneumkopen hoeft u geen wallet aan te maken voor de digitale valuta die u koopt en verkoopt. Electroneumkopen is toegankelijk vanaf uw mobiel, Tablet, PC en vanaf iedere locatie.

electroneumkopen
 • KVK 55209505
 • Vestigingsnr. 000024886696
 • Hiemkesweg 6
 • 9163GG
 • Nes

Waar kan ik mijn Electroneum bewaren?


De technologie van Electroneum draait vooral om de gebruiksvriendelijkheid van hun mobiele wallet, vandaar dat logischerwijs dit ook de beste optie is voor wie daadwerkelijk Electroneum wilt gebruiken. Het is ook mogelijk om een offline wallet te genereren, welke volgens de ontwikkelaars onmogelijk te hacken is. Een offline wallet kan worden aangemaakt via de de Electroneum website.

 • Waar zijn mijn coins en hoe lang duurt het voordat ik ze ontvang?

Wij streven ernaar om je coins binnen 1 dag na ontvangst van de betaling te verzenden. Hieronder staan enkele uitzonderingen waardoor coins in sommige gevallen niet direct verstuurd kunnen worden. Wij stellen je dan altijd op de hoogte via e-mail. Sofort betalingen duren standaard 1 werkdag.

 • Je betaalt met een bankrekening die wij nog niet eerder hebben gezien. Dat controleren wij handmatig, dus houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren wanneer je buiten kantoortijden een bestelling plaatst.
 • De documentatie voor je account is nog niet compleet. Controleer je e-mail voor verdere instructies.
 • Je koopt voor meer dan € 2.500 binnen 24 uur. In dat geval hanteren wij éénmalig een zogenoemde cooldown periode van maximaal twee werkdagen. In deze periode hebben de banken de tijd jouw transactie te verifiëren. Deze cooldownperiode vindt slecht één keer plaats per account.
 • Je betaalt via een bankoverschrijving. Dan wachten wij tot het geld op onze rekening staat. Dit duurt 1-2 werkdagen. De prijs wordt hierbij vastgesteld op het moment dat je de bestelling plaatst.

 • Ik wil voor meer dan € 25.000 aan cryptocurrencies kopen, kan dat?

Dit kan zeker voor orders groter dan € 25.000 bieden wij zelfs korting op onze fee. Neem in dat geval contact met ons op. Afhankelijk van jouw investeringsbehoefte kijken we wat de mogelijkheden zijn en of er bijvoorbeeld additionele verificatie nodig is. 


 • Wat is het minimum bedrag waarvoor ik kan kopen?

Wij willen dat iedereen cryptocurrency kan uitproberen. Daarom kan je al vanaf 25 euro coins kopen bij ons! Koop je voor het eerst electroneum of een andere cryptocurrency? Dan raden we aan om eerst eens voor het minimumbedrag te kopen. Zo kan je voor een klein en veilig bedrag kennismaken met ons platform en cryptocurrencies, en bepalen of het iets voor je is.


 • Welke betaalmethodes accepteert Electroneumkopen.

De lijst bestaat voor Nederland en België, Duitsland inmiddels uit: iDEAL, Creditcard, Bancontact, Sofort, Paysafecard. Bij deze betaalmethodes wordt de transfer vrijwel direct uitgevoerd. Je kunt ook met bankoverschrijving betalen, dan duurt het tussen de één en twee werkdagen.

Je kunt de mogelijke betalingsmethoden ook vinden op onze homepage.


 • Kan ik anoniem cryptocurrencies aankopen?

 

Nee, dat is bij ons niet mogelijk. Wij streven ernaar om het aan- en verkopen van cryptocurrencies zo eenvoudig mogelijk te maken, niet om anoniem handelen mogelijk te maken.

Bij het aanmaken van een account vragen we daarom om een foto van je legitimatiebewijs en een ID-selfie te uploaden. Dat zijn de vereisten om een account bij Electroneumkopen te activeren. Op deze manier willen we witwassen of terrorismefinanciering voorkomen daarom hebben wij uw persoonsgegevens en een kopie van uw identiteitsbewijs ter verificatie in bepaalde gevallen verplicht gesteld. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en zorgen er tevens voor dat deze beveiligd worden opgeslagen.

Afhankelijk van je investeringsbehoefte en bestelgedrag kunnen wij later besluiten om meer informatie op te vragen.


 • Hoe bepaald Electroneumkopen.nl de prijs? 

Onze prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Electroneumkopen.nl rekent zelf een fee van ca 2%. De rest van het verschil in prijs zit in het fluctueren van de koers, handelsvolume, transactiekosten, marktgrootte en transactiekosten op de blockchain.

 • Is de aankoop/verkoop transactie omkeerbaar? 

Transacties van digitale valuta zijn wegens het decentrale karakter onomkeerbaar. Let er dus goed op dat u digitale valuta naar het correcte adres overmaakt.

Daarbij is het annuleren of crediteren van een aankoop/verkoop NIET mogelijk. Dit omdat de digitale valuta markt enorm fluctueer. Alle verkopen en aankopen staan dus vast.


 • Hoelang duurt het voordat Electroneumkopen.nl mijn bankoverschrijving ontvangt?

Dit is namelijk afhankelijk van uw bank. Overboekingen vanaf Nederlandse bankrekeningen duren meestal één werkdag, overboekingen vanaf Internationale bankrekeningen duren maximaal drie werkdagen. Dit komt omdat onze bank in Duitsland gevestigd is.


 • Een bedrag dat ik heb overgemaakt is geretourneerd. Hoe kan dit?

Het kan voorkomen dat een betaling retourneert. Dit kan twee oorzaken hebben:

1. De bankrekening staat niet op uw naam

Indien de naam die u heeft opgegeven bij het aanmaken van uw Electroneumkopen account niet overeenkomt met de tenaamstelling van de bankrekening waarmee u eurobedragen heeft overgeboekt, wordt het door u overgeboekte bedrag automatisch geretourneerd. In enkele gevallen ontvangen wij bij overboekingen vanaf een “En/Of”-rekenening niet de juiste tenaamstelling. Dit kan leiden tot een onterechte terugbetaling. U ontvangt een mail van ons met verdere instructies wanneer uw rekening wordt afgekeurd wegens een onjuiste of onbekende tenaamstelling.

2. Een incorrecte omschrijving

Bij overboekingen van uw bankrekening dient u een omschrijving mee te geven. Door deze omschrijving weten wij uw overboeking aan uw Electroneumkopen account te koppelen. Wanneer wij een betaling ontvangen met een incorrecte omschrijving, weten wij niet bij welke Electroneumkopen gebruiker deze betalingen hoort. Daarom boeken wij deze betaling automatisch terug. In dit geval ontvangt u geen e-mail van ons omdat wij niet weten tot welk Electroneumkopen account deze overboeking behoort.

 • Waarom hebben jullie mijn persoonsgegevens en identiteitsbewijs of paspoort nodig?
Electroneumkopen.nl wil  het witwassen van geld of terrorismefinanciering voorkomen daarom hebben wij uw persoonsgegevens en een kopie van uw identiteitsbewijs ter verificatie in bepaalde gevallen verplicht gesteld. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en zorgen er tevens voor dat deze beveiligd worden opgeslagen. Verificatie wordt normaalgesproken gedaan via de koppeling van Yoti https://www.yoti.com/

 • Waarom dien ik mijn bankrekening te verifiëren?
Om fraude te voorkomen kunt u enkel euro’s overboeken van en naar bankrekeningen die aan u toebehoren. De tenaamstelling van uw bankrekening dient daarom overeen te komen met de tenaamstelling van uw electroneumkopen.nl account. U kunt uw bankrekening verifiëren door één euro over te boeken naar electroneumkopen.nl. Uw bankrekening wordt dan automatisch gekeurd.

 • Hoelang duurt het voordat mijn documenten worden geverifieerd?
Uw identiteitsbewijs wordt handmatig geverifieerd. Dit duurt maximaal één werkdag.

 • Wat wordt er gedaan met mijn persoonlijke informatie?

Electroneumkopen.nl deelt geen data met derden voor commerciële doeleinden. Enkel bij het vermoeden van misbruik deelt Electroneumkopen.nl gegevens met derden, namelijk:

 • Indien dit noodzakelijk is vanwege een gerechtelijk bevel.
 • Indien er sprake is van fraude volgens de bank waarvan u een bedrag heeft overgeboekt, worden er eventueel gegevens met desbetreffende bank gedeeld.
 • Indien er er een ongebruikelijke transactie heeft plaatsgevonden, worden de transactiegegevens doorgegeven aan de FIU Nederland.

Klik hier voor meer informatie over hoe Electroneumkopen.nl omgaat met uw gegevens: privacybeleid.

In eerste instantie hanteren wij een kooplimiet van € 2.500 per dag voor het account level 1. Wil je tussen de € 2.500 en € 10.000 inkopen? Daarvoor heb je het account level 2 nodig. Log in op je account en ga naar het tabblad ‘Limieten’. Kies voor ‘Limieten’. Wij vragen dan om een recent bewijs van woonadres (niet ouder dan drie maanden) en een tweede andere selfie op te sturen.

Voor het hoogste niveau account, het Level 3, dien je een EDD formulier in te vullen. Je dient voor dit niveau wel eerst het Level 2 niveau bereikt te hebben.

Koop Verkoop
Level 1 2.500 10.000
Level 2 10.000 10.000
Level 3 50.000 50.000

(Limieten in bovenstaande tabel zijn in euro’s en per week)

Wil je eenmalig voor een bedrag groter dan 25.000 euro aankopen? Dat kan! Neem contact met ons op. In dit geval zullen wij de fees verlagen.

Houd er rekening mee dat er transactielimieten zijn die verschillen per betaalmethode. Deze staan aangegeven op het orderformulier. 

 • Ik ontvang geen e-mails van electroneumkopen.nl
In sommige gevallen komen de e-mails die electroneumkopen.nl verzendt terecht in uw map met ongewenste berichten of spamfolder. Controleer of u het juiste e-mailadres heeft ingevuld en controleer uw spamfolder op eventuele e-mails van electroneumkopen.nl.

 • Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

U kunt het e-mailadres van uw account als volgt wijzigen:

 1. Log in op uw Electroneumkopen.nl account;
 2. Navigeer naar “Verificatie”;
 3. Druk op het wijzig-icoontje naast uw e-mailadres;
 4. Vul uw wachtwoord en uw gewenste e-mailadres in;
 5. Bevestig uw nieuwe e-mailadres door op de activatielink in uw e-mail te drukken.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

 

U kunt het wachtwoord van uw account als volgt wijzigen:

 1. Log in op uw Electroneumkopen.nl account;
 2. Navigeer naar “Instellingen”;
 3. Druk op de knop “Wachtwoord wijzigen”;
 4. Vul uw huidige en uw gewenste wachtwoord in.

 • Ondersteunen jullie ook zakelijke gebruikers?
Wij ondersteunen zakelijke klanten. Indien u een zakelijk account wil openen, stuur dan een e-mail naar onze supportafdeling.

Heb je een eigen website en wil je wat extra’s verdienen? Wij bieden een affiliate- ofwel partnerprogramma met hoge click-through rates en een bonus van 1%.

Je verdient dus 1% van iedere bestelling die mensen doen via jou refferal url.

Hoe werkt het?

Vraag je refferal url aan via : https://www.electroneumkopen.nl/affiliate

Plaats een banner op je eigen website. Voor elke bestelling die binnenkomt via jouw refferal url ontvang je een commissie van 1%, waar je verder niets voor hoeft te doen.

In het affiliate-overzicht kun je het aantal kliks, bestellingen en opbrengsten via jouw site bekijken.

Voorwaarden

Electroneumkopen heeft te allen tijde het recht de affiliate-voorwaarden aan te passen. Ook heeft Electroneumkopen het recht zonder opgave van reden het affiliate-programma te beëindigen. Electroneumkopen heeft het recht om validatie van identiteit te vragen. Om een affiliate-partner te kunnen zijn moet je 18 jaar of ouder zijn. Personen en organisaties die een advertisement-samenwerking met Electroneumkopen hebben, mogen geen affiliate-links gebruiken.  Affiliate-partners moeten zich houden aan alle wetten en regels, en de bescherming van data-privacy.

Transactie:

Verzoeken tot uitbetaling kunnen worden gedaan vanaf €50.
De financiële transactie kan tot 2 weken duren.
Cookies blijven 30 dagen bestaan.
PPC & Promotie:

Het is deelnemers niet toegestaan om:

Gebruik te maken van SEA
Gebruik te maken van elke vorm van betaalde promotie voor welk merk dan ook, namens Electroneumkopen, inclusief variaties of verkeerd gespelde versies van de merknaam
Bestaande Electroneumkopen-producten promoten door ze een andere naam te geven
Electroneumkopen-domeinen te registreren, inclusief verkeerd gespelde variaties
Pop-ups, pop-unders, iframes, frames of andere zichtbare of onzichtbare acties te genereren die affiiliate cookies instellen
Te adverteren op een ongepaste manier (valse beloftes, misleidende hyperlinks, etc.).
Electroneumkopen te gebruiken in je display-URL
Coupon- en Deal-sites:

Je rankt niet in Google op de zoekcombinatie ‘kortingscode Electroneumkopen’ of een variatie hierop.
Je neemt de volgende code ” over in de header van de Electroneumkopen aanbiedingen overzichtspagina, of je zorgt voor een andere manier waarop deze pagina niet wordt geïndexeerd door zoekmachines.
Het is niet toegestaan kortingen, coupons of enige andere vorm van beloofde kick-backs uit je affiliate-commissie aan te bieden.
* Voor potentiële partners die woonachtig of gevestigd zijn in Duitsland, is het niet toegestaan om deel te nemen aan het partnerprogramma.

Staat uw vraag er niet bij. Neem dan contact met ons op: